Rouwbegeleiding
voor volwassenen en kinderen

Uw leven opnieuw op de rails

Contacteer me

Rouwverwerking is meer dan gewoon pijn en verdriet verwerken

Het verdriet dat u in uw leven ervaart, is geen ziekte. Het is niets om zich voor te schamen. Het is niet meer of minder dan een normale reactie op een pijnlijk afscheid. Hoe ga ik om met verlies? Na een intakegesprek met mij leert u dat er geen goede of foute manier bestaat. U leert dat er geen tijdsschema is. Maar u leert bovendien ook dat verdriet verwerken een keuze is waar u elke dag opnieuw aan moet werken. Toch gaat het ook verder dan dat, want verwerken is meer dan alleen de pijn doen verdwijnen. Verwerken is het verlies een plaats geven en ervoor zorgen dat het de positieve herinneringen niet verdringt.

Meer weten?

Interactieve rouwtherapie

Ik ga steeds interactief aan de slag en probeer hierbij positieve herinneringen naar boven te halen, opdat niet alleen het verdriet primeert. Door u op een interactieve manier aan het werk te zetten, help ik u te ontdekken wat voor u de beste manier is om met het verlies om te gaan. Vooral bij kinderen kies ik voor een creatieve manier, waarbij ze via rouwbegeleiding ontdekken dat verlies en verdriet helemaal niet het einde hoeft te zijn.

Rouwtherapie voor komend verlies, verwervingen door preventieve rouwbegeleiding

Verlies treedt niet altijd abrupt op en dat maakt rouwprocessen zo lastig. Het rouwproces bij een scheiding is er bijvoorbeeld een van lange duur. Ex-partners ontmoeten elkaar bij de notaris, de kinderen brengen verhalen mee en er moet vaak erg veel worden geregeld. Ook bij een ziekte gaat afscheid nemen stap voor stap. Daarom bied ik emotionele begeleiding bij terminaal zieke mensen, waarbij ik ook aandacht heb voor de naasten. Als getraind en ervaren rouwtherapeut ben ik graag uw luisterend oor.

Omgaan met verlies vergt moed, doorzettingsvermogen, zelfkennis en begrip. Laat u bijstaan door Ziel in Bree.

Contacteer me